onsdag 12 augusti 2009

I brist på bilder på limousiner och fåren eller annat här på gården så blir det en närbild på snigel...Vi har turen att inte än ha några mördarsniglar ännu men det kommer väl, tyvärr. I söndags efter åskan och regnet när jag skulle starta upp datorn igen så kröp denna lilla skönheten på fönstret......

Nu är det en intensiv period. I måndags började Kalle att tröska korn som vi säljer till grannen. Vår andra granne tröskar han med och halmen som blir där ska vi köpa så de balarna ska hem. I helgen var det gräskörning för Kalle som hjälper Magnus Nilsson med att plasta balar. Vårt egna gräs ( 2:a skörden) blev inkört i fredags och då blev också fåren klippta. Tycker att dagarna går ruskigt fort nu. Får passa på att säga tack till alla som hjälpte oss med grässkörden, det behövs några stycken så att det flyter på bra.
På måndag börjar skolan igen för barnen. Ellen börjar i F-klass så alla tre ska åka skolbuss så jag hoppas att jag ska få mer tid över till jobb på gården.
Igår natt fick vi 17 mm regn så det blev lite småjobb. Vi vägde lamm och sorterade upp fårgänget lite. Snart dags att skicka upp en grupp till Varberg. Mitt jobb idag blir att med datorns och Elitlamms programs hjälp få ihop två grupper som ska passa med resp. bagge. Tycker att det är ett mycket bra program, Elitlamm. Det är enkelt och det har många funktioner som är lätta att använda bla då att kontrollera släktskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar